НА ЦВЕТИ „ЈЕВРЕМОВА – УЛИЦА СУСРЕТА“

Манифестација „Јевремова – улица сусрета“ одржаће се у недељу, 12. априла, на Дан општине Стари град и на општинску славу Цвети. Програм почиње у недељу у 12 сати на углу Јевремове и Риге од Фере где ће наступити оркестар Дома војске, који ће свечано отворити манифестацију. Програм ће затворити оркестар Ренесанс, који ће свирати у покрету од Скадарлије до Калемегдана.
Носиоци манифестације су Центар за културу „Стари град“, Музеј Вука и Доситеја, Музеј позоришне уметности, ПУ „Дечји дани“, ОШ „Михаило Петровић Алас“ и Културни центар – Дом породице Павловић. Покровитељ је општина ГО Стари град.
– Манифестација ће представити дух овог места, Јевремове улице и овог дела Дорћола. Наша обавеза је била да уважимо жеље културних институција и грађана који овде живе. Напомињем да у овај пројекат није уложено много новца и надам се да ће манифестација постати трaдиционална – рекао је Ристо Рацо, члан Општинског већа Старог града.
Поред програма који организују носиоци манифестације, дуж Јевремове улице биће постављени пунктови разних удружења са територије општине, свираће оркестри четири музичке школе, организована је ревија олд тајмера, а као један од наједукативнијих перформанса извешће деца у кампањи „Ђаци вас моле успорите поред школе“.
Распоред дешавања можете преузети овде.