ДАНАС ПОЧЕЛА АКЦИЈА „СТАРИ ГРАД КАО НОВ”

Акција пролећног уређења општине под називом „Стари град као нов” почела је данас и трајаће до недеље, 12. априла. У акцију Одељења за комуналне послове и комуналну инспекцију укључиласу се сва јавна и комунална предузећа, грађани, предузетници и правна лица.

Први дан акције обележило је уређење простора око хотела „Москва“ и Трга Николе Пашића. Радници ЈКП „Градска чистоћа“ очистили су данас стакла на улазу у подземни пролаз испред хотела „Москва“, а са Трга Николе Пашића уклоњено је кабасто смеће.
Општина је урадила постере и лифлете којима је упознала и позвала грађане да се прикључе акцији пролећног уређења Старог града.
У акцији пролећног уређења учествују Дирекција за путеве, Дирекција за превоз, ЈКП „Зеленило – Београд”, ЈКП „Београдски водовод и канализација”, ЕДБ „Јавно осветљење”, ЈКП „Градска чистоћа”, „Телеком Србија”, ЈП „Градске пијаце”, Ветеринарска станица Београд и ЈП „Београд воде”. Контролу и надзор над свим активностима обављаће комунална градска и општинска инспекција.