112 ГОДИНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „МОКРАЊАЦ“

У препуној сали здања задужбине Илије Милосављевића Коларца, синоћ је одржан свечани концерт ученика музичке школе „Мокрањац“, поводом 112. година од оснивања. Млади уметници презентовали су све оно што је најбоље у овој школи. Концерт почео хором који је извео VIII мокрањчеву руковет, а завршио Симфонијским оркестром који је извео други клавирски концерт Димитрија Шостаковича. Овом значајном догађају за најстарију музичку школа у Србији, из које су потекла многа велика имена домаће и светске сцене, присуствовала је и Мирјана Божидаревић, председница ГО Стари град, покровитеља ове образовне установе.

-Најстарија музичка школа у Србији налази се и на најстаријој општини. Наравно да водимо рачуна о свим школама па и о музичким, тако да МШ Мокрањац помажемо у свакој прилици и колико год је то могуће, што нам причињава велико задовољство. Поздрављам све ђаке и професоре и желим вам лепо вече – рекла је, на почетку концерта, Мирјана Божидаревић.

-Окупили смо се да прикажемо потенцијал који поседује музичка школа „Станковић“, да укажемо јавности на велики број врло талентованих младих ученика, који горе од жеље да вечерас прикажу своје могућности – рекао је Милош Трајковић, директор „Мокрањца“.

Милица Марковић, директорка сектора за ПР Телекома Србија говорила је о подршци ове компаније младим музичарима.