РАДОВИ НА ОТВОРЕНИМ БАЗЕНИМА У СРПЦ „МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ“

Председница Градске општине Стари град Мирјана Божидаревић обишла је 10. марта радове на базенима СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“, где се у најскорије време очекује завршетак радова на затвореним базенима, док су радови на отвореним базенима у току.

Председница је нагласила да је комплетна санација и реконструкција отворених базена највећа инвестиција за ову годину.

– Општина је за овај пројекат издвојила 300 милиона динара, а завршетак радова очекује се почетком летње сезоне. Радовима су обухваћени велики, дечији и рекреативни базен. Пројектом је предвиђено да велики базен буде олимпијских размера, стандардизован за међународна ФИНА и ЛЕН такмичења. Са обе стране базена изградиће се и бетонске трибине, а на базену за децу имаћемо и елементе аква парка. Сви базени ће бити доступни и особама са посебним потребама – рекла је Мирјана Божидаревић.

Председница је подсетила да је општина до сада у реконструкцију затворених базена, базенске технике и пратећих садржаја уложила преко 600 милиона динара.

– У току је испитивање техничке исправности униуташњег базена и очекујемо да све буде готово најдаље за месец дана. Објекат ће користити професионални спортисти, рекреативци и наши најмлађи суграђани. Након завршетка свих радова на базенима, следеће године нас очекује и трећа фаза у реновирању Спортског центра која ће обухватити и остатак зграде где се налазе сале за друге спортове и управа Центра, – истакла је председница општине.