ДЕВЕТИ “ФИШ ФЕСТ” НА СТАРОМ ГРАДУ

Под покровитељством Градске општине Стари град, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Града Београда и Туристичке организације Београд, а у организацији Удружења “Дунав у срцу” и ресторана” Воденица”, од 3. до 6. септембра ове године одржаће се 9. по реду “Фиш Фест”.

Фестивал ће бити свечано отворен 3. септембра у 12 сати, на добро познатом месту код куле Небојша, код ушћа Саве у Дунав.

На данашњој конференцији за медије Дејан Ковачевић, председник ГО Стари град позвао је Старограђане, који су уједно и домаћини, све Београђане и људе добре воље да посете манифестацију, да уживају у богатом и добром културно – уметничком програму и речним и медитеранским рибљим специјалитетима, јер ће Београд бити домаћин куварима и гостима из Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Грчке и Црне Горе.

– Општина Стари град је од првог тренутка подржала и редовно помаже „Фиш фест“, признати туристичко – гастрономски и забавни фестивал у част Дунава и Саве. Ово није прва манифестација коју је помогла наша општина и која је постала туристичко – забавна и културна баштина престонице. “Фиш фест” је временом прерастао локалне оквире, постао је међународни, и ми смо поносни на ту чињеницу – рекао је на данашњој конференцији за медије Дејан Ковачевић, председник ГО Стари град.

Према најави организатора, на овогодишњој манифестацији куваће се рибља чорба у котлићима од 100 литара и медитерански специјалитети у казану од 1000 литара. Биће организован “Cooking Show” – такмичење кувара у спремању специјалитета од речне и морске рибе. У богатом музичком програму наступиће: Младен Војичић – Тифа и бенд, Звонко Богдан и тамбураши, Прљави Инспектор Блажа и Кљунови, “Mad Red”, “Travellin Cats”, Вране камене и Црне мамбе.

Организован је и пратећи програм за децу под називом „Деца са Дунавом у срцу“, као и акција прикупљања књига за библиотеку ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Обреновца.

У оквиру овогодишњег “Фиш феста” биће организована и изложба олдтајмера.

ОДЛУКА КОМИСИЈЕ ГО СТАРИ ГРАД