DEVETI “FIŠ FEST” NA STAROM GRADU

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Stari grad, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda i Turističke organizacije Beograd, a u organizaciji Udruženja “Dunav u srcu” i restorana” Vodenica”, od 3. do 6. septembra ove godine održaće se 9. po redu “Fiš Fest”.

Festival će biti svečano otvoren 3. septembra u 12 sati, na dobro poznatom mestu kod kule Nebojša, kod ušća Save u Dunav.

Na današnjoj konferenciji za medije Dejan Kovačević, predsednik GO Stari grad pozvao je Starograđane, koji su ujedno i domaćini, sve Beograđane i ljude dobre volje da posete manifestaciju, da uživaju u bogatom i dobrom kulturno – umetničkom programu i rečnim i mediteranskim ribljim specijalitetima, jer će Beograd biti domaćin kuvarima i gostima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Grčke i Crne Gore.

– Opština Stari grad je od prvog trenutka podržala i redovno pomaže „Fiš fest“, priznati turističko – gastronomski i zabavni festival u čast Dunava i Save. Ovo nije prva manifestacija koju je pomogla naša opština i koja je postala turističko – zabavna i kulturna baština prestonice. “Fiš fest” je vremenom prerastao lokalne okvire, postao je međunarodni, i mi smo ponosni na tu činjenicu – rekao je na današnjoj konferenciji za medije Dejan Kovačević, predsednik GO Stari grad.

Prema najavi organizatora, na ovogodišnjoj manifestaciji kuvaće se riblja čorba u kotlićima od 100 litara i mediteranski specijaliteti u kazanu od 1000 litara. Biće organizovan “Cooking Show” – takmičenje kuvara u spremanju specijaliteta od rečne i morske ribe. U bogatom muzičkom programu nastupiće: Mladen Vojičić – Tifa i bend, Zvonko Bogdan i tamburaši, Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi, “Mad Red”, “Travellin Cats”, Vrane kamene i Crne mambe.

Organizovan je i prateći program za decu pod nazivom „Deca sa Dunavom u srcu“, kao i akcija prikupljanja knjiga za biblioteku OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Obrenovca.

U okviru ovogodišnjeg “Fiš festa” biće organizovana i izložba oldtajmera.

ODLUKA KOMISIJE GO STARI GRAD