ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ

Седница општинског Савета за безбедност одржана је у малој сали Градске општине Стари град, а њом је председавао председник општине Радослав Марјановић, у присуству чланова Савета – начелника Полицијске станице „Стари град“ мајора Раденка Ресановића, заменика председника општине Александра Тодоровића, председника Скупштине Душана Петрић, члана Већа Недељка Јовановића, заменице начелника Наташе Гавриловић, представнице Актива основних школа Мирјане Слободе, представник Актива средњих школа Александра Андрејевића,  директорке Градског центра за социјални рад – Одељења Стари град Татјане Пејовић, директорке Дома здравља „Стари град“  др Весне Књегињић, као и Бориса Радаковића из Савета за спровођење омладинске политике (Канцеларије за младе) Скупштине градске општине Стари град,

„Безбедније улице, сигурна и заштићена имовина грађана наше општине представља заједнички циљ општине и Полицијске станице Стари град и зато је успостављање добре и чврсте сарадње различитих институција важан предуслов“, рекао је Марјановић и нагласио да се активностима општинског Савета за безбедност та сарадња свакодневно унапређује.

Новоизабрани начелник ПС „Стари град“ је оценио да је стање безбедности на Старом град „више него задовољавајуће“, посебно када се пореде статистички подаци. Он је нагласио да „немамо тежих кривичних дела“, а у опадању су  и имовински деликти – „обијање станова“ или крађа кола.

Председник Марјановић је посебну пажњу посветио безбедности предшколаца и ученика основних и средњих школа, као и едукативним програмима против-пожарне заштите и поступањима у ванредним ситуацијама „као једном од приоритета у раду са млађим генерацијама“.

Након дискусије Савет за безбедност је једногласно усвојио  следеће закључке:

  1. Потребно је додатно афирмисати рад полиције у локалној заједници како би се сви Старограђани упознали са резултатима рада ПС „Стари град“ на заштити и безбедности;
  2. На основу познате мапе „критичних тачака“ на територији Старог града урадиће се додатна расвета и поставити видео надзор на тим локацијама. Такође, потребно је технички унапредити постојећи и застарели вистем видео надзора у староградским школама, уз стручну помоћ МУП-а;
  3. Спровести едукативне програме против-пожарне обуке, поступања у ванредним ситуацијама, као и програм безбедности ученика и наставника као учесника у саобраћају.

Подсећамо да је Веће општине Стари град, уз Савет за безбедност, образовало и Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима.