ПОМОЋ КУЛТУРИ

Општина Стари град са 60.000 динара помогла је да Прво београдско певачко друштво отпутује на манифестацију „Мокрањчеви дани у Неготину.

Хор Првог београдског певачког друштва је, јубиларној 155. години свога постојања и рада, недавно одржао турнеју по Русији. Повод гостовања било је учешће на престижном Пасхалном фестивалу. Хор из Србије је наступио као једини аматерски хор.Подсећамо да је општина Стари град помогла путовање овог угледног хора у Москву.

Савез драмских уметника Србије добио је од општине Стари град 150.000 динара за покриће дела трошкова пута у Сједињене Америчке Државе, где је у сарадњи са Конгресом српског уједињења планирано извођење позоришних представа „Јазавац пред судом“ „Живео живот Тола Манојловић и „Мостови – На Дрини Ћуприја“, у којој учествују наши еминентни глумци.

Удружење грађана „Натан“ добио је на последњој седници Општинског већа, 104.000 динара за покриће трошкова одржавања концерта оркестра и оргуља у цркви Св. Петра у оквиру пројекта „Музика у Старом граду“

За изложбу „Нове тенденције у примењеној уметности“, општина Стари град је доделила 40.000 динара Удружењу ликовних уметника примењених уметности и дизајнера.