ЗАВРШЕНО ОТВОРЕНО ДЕЧЈЕ ПРВЕНСТВО У ШАХУ

Поводом Универзалног дана деце, Градска општина Стари град организовала је 20. новембра Отворено дечје првенство у шаху, у фоајеу испред Свечане сале док је стручни део одржан у сали. Учествовало је око 30 такмичара, ученика основних школа са територије општине Стари град, укључујући и децу из дневног боравка особа са посебним потребама и децу предшколског узраста. Такмичење је отворила Мирјана Божидаревић, председница општине а клуб младих математичара „Архимедес“ одржао је пригодну презентацију кроз решавање шаховских проблема а у оквиру ове манифестације, Никола Караклајић шаховски педагог, одржао је краће предавање на тему повезаности шаха и математике.

Победницима су додељени пехари и дипломе. Награде су уручили Ристо Рацо, члан Општинског већа Старог града и Даница Џодан, помоћник секретара за спорт и омладину града Београда.

У узрасту од I до IV разреда, најбољи су били: 1. Дарко Свешко (ОШ Вук Караџић), 2. Димитрије Новаковић(ОШ Краљ Петар Први) 3. Петар Недељковић (Краљ Петар Први). Међу оним старијима (од V до VIII разреда) најуспешнији су били: 1. Милица Мандић (ОШ Краљ Петар Први), 2. Милош Ресник (ОШ Дринка Павловић и 3. Богдан Бакарец (ОШ Скадарлија).

У оквиру ове манифестације одржан је и ликовни конкурс на тему „Волим шах“ а најбоље су биле Јована Милошевић, Ђурђа Радосављевић и Ива Ковачевић (све из ОШ Дринка Павловић).

Организацију овог такмичења омогућили су Градска општина Стари град,

Спортски савез Старог града и Организација „Пријатељи деце Старог града“, уз помоћ Београдског сајма и ресторана-пицерије „Орао“.

Такмичење је технички спровео и координирао шаховски тренер Зоран Андрић чији ученици су од првих шест, освојили чак пет места.