АПАРАТ ЗА БОЛНИЦУ „СВЕТИ САВА“

Специјална болница за цереброваскуларне болести „Свети Сава“ је здравствена установа која се бави превенцијом и лечењем последица можданог удара. Општина Стари град упутила је овој институцији донацију од 1.095.442,00 динара намењену куповини система за бронхијалну аспирацију вакумом, као и системa за терапију кисеоником.

-Mождани удар je први на месту узрока смртности код жена, а други код мушкараца“- каже др Ранка Тодоровић помоћник директора болнице. Према њеним речима, кроз ову установу која има 250 кревета, годишње се збрине око 9 000 пацијената а три пута више се прегледа.

-На првом спрату болнице где се налази интензивна нега има 30 постеља а изнад 13 кревета направили смо шински систем за бронхијалну аспирацију вакумом, као и систем за терапију кисеоником. На другом спрату на коме се налази 100 постеља за најтеже болеснике, сада ћемо захваљујући донацијом општине Стари град оформити мању интензивну негу која броји девет постеља, изнад којих ћемо поставити систем за бронхијалну аспирацију вакумом, као и систем за терапију кисеоником“- истиче др Тодоровић.