ПОЧЕЛЕ БЕСПЛАТНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА МАЛУ МАТУРУ

У великој сали Градске општине Стари град, уз поштовање свих епидемиолошких мера, у суботу је почела припремна настава за малу матуру за ученике осмог разреда са Старог града. За бесплатну припремну наставу пријавило се више од две стотине будућих средњошколаца, које крајем јуна месеца очекује полагање завршног испита за упис у средњу школу.

Председник савета за спровођење омладинске политике Градске општине Стари град Борис Радаковић обратио се присутним ученицима и пожелео им успешан рад и упис у жељену средњу школу.

„Градска општина Стари град и Канцеларија за младе организовали су припремну наставу, како би вам помогли да боље савладате градиво и припремите се упис који вам предстоји. Поред тога, у наредном периоду припремамо различите програме, који ће вам омогућити да на квалитетан начин испуните своје слободно време. Пре свега, ту бих издвојио школе рачунара, курсеве језика, уметниче, спортске и друге програме, о којима ћемо вас правовремено обавештавати“, изјавио је Радаковић.

Ученици ће током похађања наставе бити подељени по групама и сменама. Прва смена почиње у 09 часова ујутру и траје до 12:15 часова, а друга смена стартује у 13 и завршава се у 16:15 часова после подне. У складу са свим епидемиолошким мерама и препорукама сала ће бити дезинфикована пре и после сваке групе. На улазу ће се деци мерити температура и биће доступан алкохол за дезинфекцију руку, док ће места за седење бити прописно одвојена и обележена.

Наставу српског језика држаће проф. Јадранка Милошевић, математике проф. Сандра Медош Витакић, физике проф. Драгана Пиваш, хемије проф. Биљана Буторовић, биологије проф. Тамара Проданов, историје проф. Јована Софијанић, географије проф. Бојана Перуничић.

Овако организована припремна настава одвијаће се до 20. јуна 2021. године, према распореду који се је објављен на званичној интернет презентацији градске општине www.starigrad.org.rs.