ВУКОВЦИ И ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ ДАНАС У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД – НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

Градска општина Стари град наградила је најбоље ученике староградских основних и средњих школа. У свечаној сали општине, данас је председница Скупштине општине Мила Поповић вуковцима и ђацима генерације из осам основних школа и ђацима генерације из тринаест средњих школа уручила поклоне, књиге “Владари Србије” и “Михајло Пупин”.

Ове године у осам основних школа на Старом граду било је укупно 89 носиоца Вукове дипломе.

Председница Скупштине општине Мила Поповић честитала је вуковцима и ђацима генерације на успеху, као и њиховим наставницима и родитељима. Такође, пожелела им је успех у даљем школовању. “Ви сте понос наше општине. Желим да и даље будете овако успешни, и ма где се налазили, врата општине ће за вас увек бити отворена”, поручила је Мила Поповић.

Марија Зороја, ђак генерације Музичке школе “Мокрањац”, задовољна је наградом коју је заслужила трудом и радом у музичкој школи. Своје даље школовање планира да настави на Академији уметности у Новом Саду.

Марија Вранић похађала је Правно-пословну школу у Београду, чији је вуковац и ђак генерације. Истиче да је велика част бити ђак генерације и додаје да је захвална општини која је препознала и наградила рад свих ученика, а самим тим и дала подстицај за даље школовање.