ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД МАРКО БАСТАЋ: НЕ ДАМО СПОРТСКИ ЦЕНТАР

Председник Градске општине Стари град Марко Бастаћ поручио је данас градским властима Београда да неће проћи одлука о преузимању Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић” и да тај центар неће отети грађанима, упркос одлуци Скупштине града.

„Можете да шаљете ваше батинаше, можете да шаљете полицију, можете да дођете кад год желите, нећу вам дозволити да узмете спотски центар, бранићу га ја, браниће га сви ови људи, нећете никада ући унутра, то мора да вам буде јасно”, рекао је Марко Бастаћ на конференцији за новинаре испред тог центра на Дорћолу.

Марко Бастаћ је градским властима поручио да могу и да га ухапсе уколико желе, али да им „отимање спортског центра неће проћи и нагласио да фирма „Фемили спорт”, која је у власништву Срђана и Горана Ђоковића, као закупац тениских терена, седам година није платила ниједан рачун.

„Весић Горан и његови хорски певачи унутар Српске напредне странке су одлучили да отму овај спортски центар и да га поклоне разноразним сумњивим пријатељима из СНС. То је један сценарио, други сценарио је да се овде отвори пливачка академија, да се тениски терени поклоне „Фемили спорту” иако седам година нису платили ниједан једини рачун”, нагласио је председник наше општине и навео да је присуствовао састанку на коме Весић „нуди у име председника Републике Србије Александра Вучића тениске терене бесплатно Срђану и Горану Ђоковићу”.

Упитан да прокоментарише како је могуће да фирма „Фемили спорт” није испуњавала уговорне обавезе, председник Марко Бастаћ је рекао да је општина Стари град тужила и добила спор против те компаније.

„Они су тужбом изгубили право на закуп терена тиме што су изгубили АТП турнир. Други основ за раскид уговора је што нису плаћали кирију. Али, ајд’ што нису плаћали кирију, они људи нису плаћали ни воду ни струју и по том основу смо им раскинули уговор”, истакао је Марко Бастаћ.

„Фемили спорт не признаје раскид уговора и „уз помоћ Весић Горана остају унутра”, истакао је предсеник наше општине и запитао се зашто Град одузима спортске центре у општини коју он води и на Врачару, позивајући се на закон, док тај исти закон не примењује у другим општинама.

Начелник општинске управе Стари град Андреј Белингар рекао је да би спортски центар, чији је оснивач општина Стари град, био у бољем положају да немају проблем у вези са тениским теренима. Белингар је навео да су годину и по дана многа такмичења одузета и пребачена у неке друге центре.

„Рак рана су нам тениски терени који су у закупу „Фемили спорта”. Кад би имали та средства – не бисмо били у дугу”, навео је Белингaр. Он „веома спорном” сматра одлуку градских власти да оснују друштво са ограниченом одговорношћу јер се на тај начин, како каже, „избегава поступак конкурса за директора спортског центра”.

„Овај центар је јавно предузеће, чији је оснивач општина Стари град, и тако послује већ петнаестак година. Градска власт је одлучила да отме Центар грађанима Старог града и Београда, а то су урадили пре два дана на мала врата”, оценио је начелник Управе Андреј Белингар.

Директор СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић” Душан Раичковић је истакао да је дуг те установе у овој години 97 милиона и да је смањен за трећину у односу на пре две године.

„Када бисмо имали та средства, не бисмо имали никакве проблеме са дуговима”, нагласио је директор спортског центра на данашњој конференцији за медије.