„ОН ЛАЈН СЕНИОРИ” – ДОДЕЉЕНЕ ДИПЛОМЕ ПОЛАЗНИЦИМА ИНФОРМАТИЧКИХ КУРСЕВА

Поводом успешно завршеног  двомесечног курса информационих технологија данас су у просторијама општинског Контакт центра Старограђанима додељене дипломе о успешно завршеној обуци.

„Он лајн сениорима” дипломе је, у име Градске општине Стари град, доделио Никола Вилотијевић у присуству младих предавача који су протеклих месеци обучавали наше суграђане употреби модерних технологија. Староградски волонтери – информатичари су са пуно пажње и стрпљења објашњавали старијим полазницима све информатичке тајне из области рада на рачунару, менаџмента, маркетинга, коришћења друштвених мрежа и скајпа – тачније како да најлакше користе компјутер за свакодневну комуникацију са најближима.

Осамдесетседмогошишња Љубица Милановић најстарија је полазница овог курса. Госпођа Љубица, по професији школски психолог у пензији, каже да је за  информатичку обуку сазнала јер редовно прати све програме које наша општина организује за Старограђане, посебно њену генерацију. Редовни је посетилац Сениор феста, била је на општинским излетима за пензионере, а похађала је и курс енглеског језика.

Није јој било тешко да се пријави јер је имала посебан разлог. Наиме, њен син живи и ради у иностранству тако да јој је коришћење Скајпа олакшало свакодневну комуникацију са њим, а курс енглеског са снајом Америнканком. Сада редовно користи компјутер листајући портале дневних новина

„Дивно је што смо се током курса сви упознали, а за нашу општину и ове младе људе који су нас обучавали да ухватимо корак са временом у коме живимо имам само речи хвале. Ово је било једно од најлепших дружења”, каже он лајн сенорка са дипломом курса рачунара, госпођа Љубица Милановић.

Старограђанин Бранислав Борић је за курс сазнао користећи староградску картицу. Задовољан је, каже, јер је надоградио основно знање коришћења рачунара, употребом Интернета и Скајпа, који му је посебно потребан.
,,Предавачи су млади, посвећени и стрпљиви да објасне нама старијима све до ситног детаља”, наводи Бранислав и додаје да је општинска пажња према суграђанима, посебно обука, изврсна, те да ће у будућности сигурно наставити да похађа овакве беспланте курсеве, уколико се наставе.

Градска општина Стари град, препознајући све веће потребе за едукацијом и усавршавањем у области информационих технологија, редоно организује бесплатне онлајн курсевe за Старограђане свих генерација, а нове информатичке обуке стартоваће на јесен.