ВОЛОНТЕРИ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД ОФАРБАЛИ КЛУПЕ ИСПРЕД СРПЦ „МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ”

Да када има воље, има и начина показали су волонтери општине Стари град које ни тропске врућине нису спречиле да учине нешто лепо и корисно за Старограђане. Самоиницијативно су офарбали неколико клупа испред СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић”, а на једној која је била оштећена, пре фарбања су ставили нове даске.

Недељу преподне волонтери су искористили радећи пуном паром испред „Галета”, желећи да бројним посетиоцима популарног староградског купалишта, а посебно родитељима са децом и бакама и декама који на базен доводе своје унуке, обезбеде пријатни кутак за предах у хладу који стварају оближње крошње дрвећа.

Акцији волонтера, на њихов позив и иницијативу, прикључио се и председник општине Марко Бастаћ.

Млади, енергични и хитри, увек су, како кажу, спремни да се брзо организују. Волонтери поручују да није ни све у новцу, јер када неко нешто жели да уради за јавно добро онда и нађе начин да то и спроведе у дело.

Клупе су офарбане у зелену и љубичасту боју, боје чуваркуће која је и заштитни знак наше општине.

​Ово није ни прва, а ни последња у низу акција оваквог типа које староградски волонтери предузимају како би оплеминили и сачували мале зелене оазе и пријатне кутке у нашем граду, и поручују да немају намеру да стану. Подсетимо, током претходних викенда они су уређивали терасе и дворишта вртића „Мрвица“ и „Липа“.