МИ БРИНЕМО ЗА ДЕЦУ ИЗ СВРАТИШТА, ПРИДРУЖИТЕ СЕ И ВИ!

Општина Стари град и Центар лепих уметности „Гварнеријус“ у среду, 28. октобра, у 20 часова, настављаjу циклус хуманитарних концерата којима се помаже рад дечјег Свратишта у Крфској 7. На концерту, Катарина Радовановић, клавир и Михаил Саморан, кларинет извешће дела: Регера, Пендерецког, Лутославског и Берга.

У четвртак, 12. новембра, певаће Вјера Аџић, сопран, и 24. новембра свираће Гордан Трајковић, виолина. У уторак 22. децембра, у 20 часова, наступиће Саша Кнежевић, клавир и Наташа Кнежевић, сопран.

Дечје свратиште је почело са радом 2008. године у жељи да пружи дневно уточиште деци без дома, деци која су остављена од својих најближих. У Београду их има преко 300 и тај број расте из дана у дан јер долазе из целе Србије у нади да ће пронаћи бољи живот и место које је њихово, на које долазе када су гладни болесни, када им треба разговор, подршка и осмех.

Овој деци је свака помоћ добродошла. Покровитељи ове акције општина Стари град и Центар лепих уметности Гварнеријус позивају све фирме и појединце да куповином комплета карата за циклус концерата по цени од 5.000 динара, или донацијом, помогнете деци у Свратишту и присуствујете врхунским уметничким програмима.

Градска општина Стари град отворила је наменски рачун за ваше уплате: 840-744151843-84, модел: 97, позив на број 44-018.

На фотографији: Катарина Радовановић, клавир, и Михаил Саморан, кларинет.