ВЕЛИКИ УСПЕХ ОРКЕСТРА ТАНГО ХУВЕНТУД У ИТАЛИЈИ

После великог успеха оркестра Танго хувентуд, кога чине ученици Музичке школе “др Војислав Вучковић” и освојенe златне медаље у категорији танго музике на интернационалном такмичењу у италијанском граду Кастелфидардо, примили су их и честитали на изузетном успеху Мирјана Божидаревић, председница општине и Небојша Бакарец, заменик председнице општине Стари град. Турнеја младих музичара која је била од 8. до 16. октобра, реализована је захваљујући заједничким напорима Београдске танго асоцијације, Музичке школе “др ВојиславВучковић” и општине Стари град. Оркестар Танго хувентуд је изводио музику чувеног аргентинског композитора Астора Пјацоле и по речима Александра Николића, њиховог професора и вође “Белтанга”, одушевили су и чланове жирија и публику.
– Овај велики успех остварен је у конкуренцији уметника из Аргентине, Италије, Француске и Русије, а жиријем је председавао чувени професор московске музичке академије Фридрих Липс, који је наступ оркестра из београдске музичке школе оценио максималном оценом. Током боравка у Италији Танго хувентуд је приредио и концерте у Удинама и Ћервињану, где је публика у препуним дворанама приредила овације нашем младом ансамблу. За ову прилику на сцени су им се придружили и чланови квинтета Белтанго, као и млади саксофониста Александар Јанкех из Пожаревца – истакао је Николић.
Такмичење у Италији, у крају у коме се производе хармонике, одржава се већ 32 године. Ове године такмичење се одвијало у 16 категорија и са 500 извођача. Светлана Кукољ, вршилац дужности директора Музичке школе „др Војислав Вучковић” захвалила се руководству општине што су имали слуха за младе, талентоване музичаре и омогућила им путовања у свет. На речи захвалности одговорила је председница општине, да Општини треба само пожелети да буде у могућности да и даље помаже овакве програме.