ОБНОВЉЕН АКУД „БРАНКО КРСМАНОВИЋ“

Просторије АКУД „Бранко Крсмановић“ у Балканској 4 потпуно су реновиране захваљујући помоћи општине Стари град, која је за грађевинско-занатске радове издвојила пет милиона динара. Популарни ”Крсманац” годинама је имао велики проблем са грејањем, дотрајалом столаријом, влагом и отпадањем делова плафона у великој сали за вежбање. У театру на првом спрату зими је било толико хладно да скоро није било могуће изводити представе пошто су прозори последњи пут промењени пре више деценија.
– Несигурна су нам била и улазна врата у велику салу, скоро се догодило да их је неко обио, али на сву срећу ништа није однето. Заиста смо били у великом проблему, а помоћ да све средимо веома нам је добродошла. Председница општине Мирјана Божидаревић имала је велико разумевање за нас – каже Зоран Дмитровић, генерални секрета АКУД ”Бранко Крсмановић”. Он је истакао да им је највећи проблем стварао рачун за струју у зимском периоду који је износио око 80.000 динара.
Пошто је Универзитет у Београду корисник пословног простора Старог града, Општинско веће је у првој половини 2007. године донело одлуку да се новац уложи у замену постојеће столарије алуминијумском у сутерену, првом, другом и трећем спрату, замену постојећег паркета у сутерену, кречење, рестаурацију два мокра чвора и демонтажу старих металних врата у сутерену и постављање нових алуминијумских. Такође, општина Стари град дала је сагласност и овлашћење Београдском универзитету да може да поднесе захтев за прикључивање на топловод, с обзиром да величина просторија износи преко хиљаду квадратних метара.