НАЈМЛАЂИ ЧУВАРИ РЕДА

Већ 10 година, Савет за екологију општине Стари град ради на разним еколошким акцијама, предавањима и награђивањем на едукацији деце предшколског и школског узраста а све у циљу развијања свести да смо само сви ми , појединачно али и као друштво одговорни да одржавамо и чувамо наше животно окружење.
Због тога су чланови Савета за екологију су обишли све објекте предшколске установе „Дечји дани“ и основне школе на општини и одлучи да награде оне који су се потрудили да своје окружење учине лепшим и чистијем. Нажалост, већина предшколских објеката, основних и средњих школа показало је мањак интересовања да своја дворишта уреде и учествују у овој еколошкој акцији. Највише интересовања и награду за најлепше школско двориште понеле су ОШ “Михајло Петровић Алас” и “Стари град” и вртић “Лептирић”.
Добродошлицу предшколцима и ђацима првацима пожелела је председница општине Мирјана Божидаревић поручивши им да вредно уче али и да чувају своју околину, биљке и животиње, и све што их окружује. ” Због вашег труда и залагања општина ће вас награђивати”, поручила је им је председница, након чега су заједно прочитали еколошку заклетву.
Сви предшколци и ђаци првог разреда добили су на поклон књигу “101 начин да спасимо земљу”а одељења првог разреда из свих основних школа добила су и по саксију цвећа. Али оно што је највише обрадовало децу јесте позоришна представа ” Лаза – материна маза ” коју су извели глумци “Пан театра”, док су ученици ОШ “Стари град” извели представу са еколошком темом.