„УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ” ЗА СТАРИ ГРАД

Градска општина Стари град, са жељом да помогне у борби против сиве економије, укључила се у наградну игру Министарства државне управе и локалне самоуправе „Узми рачун и победи” пославши преко 1200 коверата за први круг извлачења.

Одборници општинског парламента, функционери и запослени у општини сакупљали су и донирали своје фискалне рачуне са жељом да се повећају шансе да награде заврше код наших суграђана. Додатни мотив је био да се слањем што већег броја рачуна повећају шансе да Стари град добије бесплатну вај-фај зону, као награду за најактивнију локалну заједницу у борби против сиве економије.

Општина Стари град ће до краја трајања наградне игре и даље сакупљати фискалне рачуне, иако постоји проблем са набавком коверти, којих у поштама нема у довољним количинама. Тридесетак волонтера свакодневно је обилазило пет староградских пошти, како би се обезбедио довољан број коверти за наше суграђане.

Како је министарство објавило и такмичење градова и општина за најактивнију локалну заједницу у борби против сиве економије, општина Стари град се обратила и генералном директору поште како би се обезбедио већи број коверти. Нажалост захтев је одобијен.

И поред ових изазова, послато је 1200 коверата у име исто толико Старограђана који су се пријавили општинском Контакт центру.

– Старограђани су се у великом броју одазвали позиву за учешће у наградној игри преко општине. Као и много пута до сада, наше комшије су показале жељу да заједно учинимо нешто за Стари град, па су многи долазили и поклањали своје рачуне, како бисмо послали што више коверти – каже први човек општине Стари град, Марко Бастаћ и додаје да се нада да ће бар нека од награда завршити у рукама становника наше општине.

Позивамо суграђане заинтересоване за учешће у наградној игри, да се пријаве СМС поруком на број 063/785-2-999, позивом општинском Контакт центру на број 785-2-999 или путем онлајн формулара, који можете попунити ОВДЕ.