СГ ВИКЕНД ВОДИЧ

Петак, 10. март

Установа културе општине Стари град „Пароброд”, Капетан Мишина 6 а свим Београђанима поклања бесплатан концерт класичне музике у оквиру АртЛинк фестивала, са почетком од 18 сати.

У Кући Ђуре Јакшића, Скадарска 34, и вечерас ће бити изведена монодрама о војводи Петру Бојовићу, са почетком од 19 сати. Монодраму Владимира Ђорђевића „На таљигама у вечност” изводи глумац позоришта из Крагујевца Здравко Малетић. Карте се могу преузети у општини Стари град, на првом спрату.

У џез клубу „Михаило Миша Блам”, Краља Петра 71 (зграда Јеврејске општине), са почетком 22.30, наступа џез атракција Папа Ник бенд.

Субота, 11. март

У „Пароброду” књижевни и публицистички догађај године и ретка прилика да писац са актуелне листе топ 10 бестселера светских издавача и књижарских мрежа САД и Европе гостује у Београду. У 20 сати почиње промоција књиге „Ја мрзим интернет”, у издању Бука, на којој учествују аутор Џарет Кобек, као и водитељи Бранко Росић и Игор Стикс, преводилац Александар Милајић и издавач Иван Бевац. Број места ограничен.

У оквиру Београдског ирског фестивала 2017, који је отворен 6. а трајаће до 22. марта, бесплатан је улаз на отварање изложбе „Dark Lies The Island” фотографа Конора Фергусона у КЦ Rеx, Јеврејска 16, са почетком у 15 сати.

Академци Факултета музичких уметности наступиће у џез клубу „Михаило Миша Блам”, са почетком првог блока у 19.30 до 22, и другог са почетком у 22.30 до један сат иза поноћи. Након тога следи session са Драганом Ћалином.

Недеља, 12. март

У Коларчевој задужбини са почетком у 11 сати пре подне одржаће се концерт класичне музике, на којем ће наступити Парнас – Ансамбл за интерпретацију барокне музике.