ОПШТИНА СТАРИ ГРАД: ПОЧЕТАК ЈУБИЛАРНОГ, 15. ЦИКЛУСА АКЦИЈЕ „ЂАЦИ ВАС МОЛЕ, УСПОРИТЕ ПОРЕД ШКОЛЕ“

У свечаној сали Градске општине Стари град данас је почео јубиларни, петнаести циклус акције ЈКП „Паркинг сервис“ – „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, едукативном представом о правилном понашању у саобраћају за 100 ђака првака ОШ „Дринка Павловић“. Почетку акције, спроведену у складу са прописаним епидемиолошким мерама, присуствовали су заменик градоначелника Београда Горан Весић, председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић, директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић, као и директорка Наташа Васић и професори „Дринке“.

„Изузетно смо задовољни што акција почиње на Старом граду и што наши најмлађи суграђани имају прилику да кроз едукативну представу и интерактивне радионице, примерене њиховом узрасту, науче како да се безбедно понашају у саобраћају. Наш циљ је да староградска деца буду безбедна на путу до школе, у њој и у школским двориштима. У наредном периоду, у сарадњи са Градом и „Паркинг сервисом“ додатно ћемо обезбедити све просторе око наших школа“, рекао је Радослав Марјановић, председник општине Стари град и нагласио да је кроз изузетну сарадњу и партнерски однос општине и „Паркинг сервиса“ реализован низ пројеката у области безбедности у саобраћаја којима се решавају проблеми паркирања постављањем паркинг сензора, као и планирањем нових паркинг зона на Старом граду.

Едукативну представу за ђаке-прваке извео је предавач из „Паркинг сервиса“ са саобраћајним полицајцем и маскотом акције Зебранком Бринићем, уз популарне песмице хора „Чаролија“ – „Само споро кад сте поред школе“ и „Чувајте нам ђаке“. Тако су прваци „Дринке“, уз помоћ једноставне и забавне представе, научили како да правилно прелазе улицу, да користе семафор и тумаче саобраћајне знаке. За научено и пажњу коју су показали најмлађи основци ове познате староградске основне школе награђени су – ранцем са бојанком и бојицама, као и са препознатљивим флуоресцентним прслуком за безбедан долазак у своју школу, која се налази у Косовској улици, у централном делу општине Стари град.

„Ово је најлепша и најмасовнија едукативна акција коју спроводимо већ годинама. На жалост, то нисмо могли да радимо са претходним општинским руководством. Акцију настављамо,  обухваћене су све градске општине и све београдске школе“, нагласио је Горан Весић, заменик градоначелника Града Београда.

У овогодишњој акцији „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ учествују ђаци-прваци 168 основних школа са територије 17 београдских општина.

„У складу са препорукама Владе Републике Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, наша традиционална акција  организовује се у виду едукативних представа у школама, али и онлајн предавањима за све ђаке, који похађају наставу од својих кућа. Уколико епидемиолошка ситуација дозволи акција се наставља у свим градским општинама. У супротном, као и прошле године, омогућили смо њено праћење путем Јутјуб канала „Паркинг сервиса“. Осим ранчева и флуоросцентних прслука за прваке, све староградске школе су добиле и спортске реквизите за часове физичког – фудбалске, одбојкашке и кошаркашке лопте. Ово је једна од акција које ЈКП „Паркинг сервис“ традиционално спроводи и са којојом се поносимо“, изјавио  Андрија Чупковић, директор ЈКП „Паркинг сервис”.

Друштвено-одговорно јавно предузеће, „Паркинг сервис“ је акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ покренуо 2007. године и спроводи је са циљем да се повећа безбедност деце у саобраћају, кроз едукацију деце и апеле на возаче да воде посебну бригу о најмлађима.