СТАРОГРАДСКИ ОСНОВЦИ „БРЖИ ОД ЗВЕЗДА“ У ЗОО ВРТУ „ДОБРЕ НАДЕ“

Општина Стари град и Спортски савез Стари град организовали су данас у Беозоо врту трку староградских и звездарских ђака четвртог разреда основних школа, у оквиру седмог циклуса пројекта „Брзином до звезда“ Атлетског савеза Србије.

„Један од приоритета у раду општине Стари град је промоција и бављење спортом деце јер је физичка активност веома важна за њихов правилан раст и психофизички развој. Наша општина је за најмлађе Старограђане организовала низ бесплатних програма. За прваке бесплатну школу пливања, а за основце до четвртог разреда, који су учествовали у овој сјајној акцији Атлетског савеза, бесплатну „Школу спорта“ у СРПЦ „25. мај“. Школа обухвата осам спортова, воде је стручни тренери, а одвија се у поподневним терминима, од 17 до 21, како би родитељи могли да доведу децу на тренинге. Наш циљ је да ускоро имамо нове светске, европске и олимпијске шампионе који ће поносно представљати нашу земљу у свету“, поручио је члан Већа општине Недељко Јовановић, донедавно активни спортиста – рукометаш светског ранга и репрезентативац наше земље.

У промоцији атлетике – „Краљице спорта“ и трци на стази золошког врта „Добре наде“ учествовало је 200 основаца, 100 староградских четвртака и 100 њихових вршњака са Звездаре. Осам најбржих дечака и девојчица у дисциплини спринт на 30 метара представљаће општину Стари град, а најбржи Звездараци своју општину, на градском финалу „Брзином до звезда“ у марту месецу у Штарк Арени.

Спортској манифестацији, која се одржала у складу са прописаним епидемиолошким мерама, присуствовали су генерални секретар Савеза спортова општине Стари град Мирко Вујовић, представници Атлетског савеза Србије и компаније Теленор.

Пројекат „Брзином до звезда“ већ неколико сезона реализује Атлетски савез Србије уз подршку локалних самоуправа са циљем промоције спорта и физичке активности међу млађим основцима и популаризације атлетике као основне спортске дисциплине. У склопу овогодишњег пројекта укључено је око 20.000 ученика, око 900 одељења из 190 школа са територије 17 општина Града Београда.