УРУЧЕНЕ ПОКЛОН ЧЕСТИТКЕ БЕБАМА СТАРОГ ГРАДА

Председница општине Стари град Мирјана Божидаревић и заменица председника Ана Даниловић уручиле су данас у свечаној сали општине Стари град поклон честитке у износу од 10.000 динара свим бебама које су рођене у 2010. години и имају пребивалиште на територији општине. Протекла година остаће забележена као година у којој је рођено чак 458 беба, далеко више у односу на неколико година у назад.

„Добро дошли у вашу општину. Данас смо се окупили лепим поводом а то је да уручимо поклон честитеке бебама које су рођене у току прошле, 2010. године. Стари град има најстарије становништво тако да нас радује податак да је беба сваке године све више и више. Желим вам да будете здрави и весели“, поздравила је најмлађе суграђане и њихове родитеље председница Мирјана Божидаревић.

Заменица председника Ана Даниловић истакла је да је новчана помоћ симболична, али да је то један од начина да општина покаже колико јој је стало да се у најстаријој општини рађа што више беба.

„Надамо се да ћемо сваке године имати све више беба, које ће једног дана постати прваци у нашим основним школама, а надам се да ћемо се у овој сали видети бар још једном када неко од вас добије брата или сестру!“, рекла је Ана Даниловић. Она је напоменула да ће општина Стари град у овој години на више начина помоћи најмлађим суграђанима, јер је општина определила око 3.000 евра за куповину пелена за породилиште у Вишеградској, као и постељину за дечје одељење Института за онкологију и радиологију Србије.

Милијана Ћоровић, мајка четворомесечног Марка је јако задовољна овом општинском акцијом. „Ово је један велики плус за нашу општину. Показује да брине о својим суграђанима, посебно о најмлађима“.

Речи похвале има и Јована Мишковић Кисо која је са ћеркицом дошла по поклон. “Све похвале за општину. Новац ће нам добро доћи, посебно у овим тешким временима.“