У УК „ПАРОБРОД” ОКРУГЛИ СТО О ПРАВУ НА СЛОБОДАН ИЗБОР

У Установи културе ГО Стари град „Пароброд”, Капетан Мишина 6а, у четвртак, 21. децембра, тачно у подне, одржаће се округли сто на тему изборних и медијских услова уочи предстојећих избора за Скупштину града Београда.

Своје учешће су најавили представници политичких партија и покрета, удружења грађана, невладниног сектора и новинари писаних и електронских медија.

Основно демократско право грађана је да буду бирани или да им се омогући да слободно бирају своје представнике на изборима. Да би то учинили потребно је да сви учесници на предстојећим изборима за Скупштину града Београда, од политичких странака и покрета до појединаца, могу равноправно да представе своје програме и идеје у писаним и електронским медијима, посебно на јавном сервису РТС-а.

Из УК „Пароброд” позивају све политичке субјекте, без обзира на идеолошке, политичке и програмске разлике, на разговор у оквиру којег треба да се дефинише јасан сет захтева за које ће се тражити подршка од грађана, јер је то основни услов за демократске, фер и поштене изборе.