УЗ СТАРОГРАДСКУ КАРТИЦУ БЕСПЛАТНА ПОСЕТА МУЗЕЈУ ЈОВАНА ЦВИЈИЋА

Програм бесплатних посета актуелним поставкама и изложбама београдских музеја општина Стари град наставља посетом Музеју Јована Цвијића, у Улици Јелене Ћетковић 5. Старограђани ће уз Староградску картицу имати прилику да у суботу, 23. децембра, са почетком у 11 часова, уз стручно вођење, обиђу кућу великог српског географа, професора Велике школе и доживотног председника Српске краљевске академије.

После двогодишње реконструкције, Музеј Јована Цвијића отворен је за посетиоце у марту ове године. Рестаурацијом зидног сликарства Драгутина Инкиострија Медењака санирана су оштећења, очишћене и конзервиране зидне сликане површине. Урађена је конзервација и рестаурација дрвеног намештаја (канабе, столице, столови), текстилних предмета (ћилими, завесе), а конзервирани су и метални предмети (лустери, биста, одликовања).

Музеј у Улици Јелене Ћетковић у Београду налази се у кући подигнутој 1905. године на простору некадашње Митрополијске баште, а у којој је Цвијић живео све до смрти 1927. године.

Програм бесплатних посета, уз стручно вођење, настао је као плод успешне сарадње Градске општине Стари град и Музеја града Београда, под чијим окриљем ради и Музеј Јована Цвијића.Сви заинтересовани суграђани, који поседују Староградску картицу, могу се пријавити путем општинског Контакт центра на телефонски број 785-2-999.