„ТРКА СА БОЈАМА” ТРЕЋИ ПУТ У БЕОГРАДУ, ОВЕ ГОДИНЕ НА – ДОРЋОЛУ

Једна од најпопуларнијих и најузбудљивијих тематских трка у свету „Трка са бојама” (Color Running), одржаће се сутра, 16. септембра на улицама Дорћола. Трка стартује на углу улица Страхињића бана и Тадеуша Кошћушка, са почетком у 10 часова за децу, док главна трка у дужини од пет километара почиње тачно у подне.

Учесници ће започети најшаренију урбану трку у чистој белој мајици, а волонтери ће их по сваком пређеном километру засипати бојама, тако да ће на крају петог километра завршити обојени од главе до пете. Сваки мали и велики тркач који успешно обојен заврши трку добиће медаљу, а троје најбржих добиће вредне награде које су припремили партнери трке.

Трка с бојама инспирисана је фестивалом боја „Холи”, којим сваке године хиљаде људи широм света обележавају срећу нових почетака. Трка је аматерског карактера с циљем да промовише вредности другарства, мотивације и забаве. То значи да је намењена рекреативцима и свима који би да пробају нешто другачије. Боје које се користе су органског порекла, намењене су исхрани и лако се скидају обичном водом. За најлуђи „color party” у граду побринуће се ди-џеј који ће бити задужен за добру атмосферу.