ТРИНАЕСТИ ФЕСТИВАЛ СТУДЕНТСКОГ ФИЛМА FSF CHECK IN

Тринаести фестивал студентског филма, под покровитељством Канцеларије за младе Општине Стари град, одржава се од 15. до 18. марта и публици доноси причу о путовањима.

Фестивал отвара Ана Даниловић, заменица председнице ГО Стари град.

Главни програм обухвата пројекције филмова студената са престижних европских и светских академија, као и филмове студената факултета у Београду који школују филмске ствараоце. Селекциони тим фестивала је одабрао више од 50 које ће публика имати прилике да погледа у Музеју југословенске кинотеке. Пратећи програми ће се одржати у просторијама Установе културе “Пароброд”, а међу њима се посебно истиче изложба под називом „Филмографија – једна сцена, речито путовање“ . Реч је о изложби фотографија одабраних на основу конкурса, након којег је група младих драматурга осмислила кратке синопсисе полазећи само од онога што види на фотографији. Ово је начин да се повежу идеје младих стваралаца и да публика на занимљив начин сазна више о процесу спајања идеје и простора у филмском језику.

У оквиру програмског сегмента под називом „Студентски филм – путовање кроз време“, биће приказани први филмови данас познатих редитеља домаће кинематографије. На тај начин, публика ће имати прилику да види како је текао професионални развој од испитног студентског филма до великог биоскопског платна.

Један део пратећег програма Фестивала посвећен је и изложби накита направљеног од филмске траке. У оквиру ове изложбе свој рад представиће млада уметница Драгана Ромић , која већ неколико година успешно самостално производи минђуше и огрлице у којима се крију разне филмске приче.

Другог дана фестивала, поводом отварања изложбе наступиће домаћи поп бенд Threesom, а трећег дана, након пројекција студентских филмова данас професионалних редитеља публику ће у свет филмске музике увести студенти Факултета музичких уметности у Београду.

FSF се одржава уз подршку Министарства културе, Канцеларије за младе Стари град и Канцеларије за младе Општине Нови Београд.