БЕСПЛАТНА ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА О РАДИВОЈУ КОРАЋУ СУТРА У СТАРОМ ГРАДУ

Бесплатна пројекција играно-документарог филма „Жућко – Прича о Радивоју Кораћу” одржаће се сутра у 18 часова у свечаној сали општине Стари град. Пошто је помогла реализацију филма о легенди наше кошарке, жеља централнe градске општине јесте да позове своје најстарије суграђане који памте чувеног кошаркаша да га се подсете, али и оне млађе који га не знају, да га упознају. Очекује се да овом догађају присуствују челници општине, као и неки од глумаца из филма.

„Жућко – прича о Радивоју Кораћу” јесте филм о једном човеку, његовој феноменалној спортској каријери, али и о фасцинантној личности. „Машина за давање кошева”, „креативац, генијалац који у игри увек налази решење”, „прва права медијска личност из кошарке”, „играч кога је било немогуће чувати један на један”, само су неки од новинских наслова из тадашње домаће и стране штампе који су говорили о Кораћу.

Радивоје Кораћ је био врхунски спортиста са рекордима од којих неки нису оборени ни до данас, а осим спорта, био је страствени заљубљеник у науку, књижевност, сликарство, музику. Кажу да је по свом образовању, интересовањима, интелигенцији много одскакао од своје околине.

У играном делу филма реконструисани су битни детаљи из његовог живота: први кошаркашки кораци, ратни збег у Лици, одвођење оца на Голи оток, дружење с пријатељима, сусрети са Титом и Андрићем. Кроз причу о Жућку воде нас наши прослављени кошаркаши Александар Саша Ђорђевић и Миленко Тепић, а велики број чувених кошаркашких звезда, које су стварале и заувек обележиле нашу, европску и светску кошаркашку историју такође се појављују у филму. Бесплатна пројекција филма о Радивоју Кораћу сутра у Старом граду