“ТРЕЋАЦИ ОН ЛАЈН” – ОПШТИНА ТОКОМ ПЕТ ГОДИНА АКЦИЈЕ ПОДЕЛИЛА 2.753 НЕТБУК РАЧУНАРА

Градска општина Стари град улепшала је празнике трећацима у осам основних староградских школа, поделивши им 504 нетбук рачунара у петој акцији „Трећаци он лајн“.

Захваљујући петогодишњој акцији наше општине, намењеној подизању квалитета наставе и савременом образовању, ученицима трећих разреда и њиховим учитељима до сада је поклоњено укупно 2.753 нетбук рачунара.

Централној приредби у ОШ “Скадарлија”, која је одржана 26. децембра, присуствовали су председник општине Стари град Дејан Ковачевић и заменик председника Дејан Стефановић, који су малишанима и њиховим наставницима даривали 42 рачунара.

Председник Ковачевић је поздравио трећаке, честитао им Божић и новогодишње празнике и пожелео да лепо проведу распуст.

– Побринули смо се да имате рачунаре који су корисни за учење, а код куће, током распуста, можете и да се играте. Веома је важно да сва деца имају исту шансу за писменост, која у 21. веку подразумева познавање рада на рачунару – рекао је Дејан Ковачевић.

Он је препоручио ђацима да се консултују са родитељима, да буду опрезни када користе интернет и позвао их да похађају обуку за коришћење компјутера које ће општина после распуста организовати у школама.

Трећацима у ОШ “Краљ Петар Први”, истог дана, 47 нетбукова поделили су помоћници председника Момчило Чулић и Душан Раичковић. Осим 45 ученика, компјутере су добила и два учитеља.

Софија Ивковић, трећак ОШ “Краљ Петар Први” одушевљена је општинским поклоном. Иако код куће већ има компјутер, овај ће јој добро доћи за учење у школи.

-Једва сам чекала да добијем нетбук. Баш леп поклон за празнике. Играћу игрице, али највише се радујем што ћу читати књиге на енглеском – каже Софија, ученица III/1

Председник Ковачевић је стигао и до ОШ “Браћа Барух”, где је срећним и радосним трећацима уручио 58 нетбукова, као и два за њихове учитеље.

Општина Стари град покренула је акцију „Трећаци он лајн“ да би школска настава основаца била примерена информатичком времену у којем живимо.