„СВИ НА ВАГУ – НА КОРАК ДО ГИНИСА”

Удружење за превенцију гојазности „Сви на вагу” недавно је добило кандидатуру за Гинисову књигу рекорда за највише измерених људи на једној ваги. Са тим циљем, у општини Стари град, Македонска 42, у понедељак, 10. септембра, од 10 до 19 часова, биће одржана предманифестација „Сви на вагу – на корак до Гиниса”.

Суграђани ће у оквиру ове манифестације имати прилику да бесплатно измере, преконтролишу свој метаболички статус, триглицериде, шећер у крви, витаминско-минерални статус, али и да одслушају бесплатна предавања о различитим аспектима здравља.

Манифестацију ће отворити Едит Македонска, прва виолина, концерт мајстор оркестра Опере Народног позоришта. Након отврања представиће се сви који су подржали Удружење за превенцију гојазности „Сви на вагу” претходних годину дана на путу за кандидатуру за Гинисову књигу рекорда.

ПРОГРАМ ПРЕДАВАЊА

10.30 – Представљање активности Удружења за превенцију гојазности „Сви на вагу“

11.00 – Достојанство и отпор – предавач: Љубица Савић, психолог, психотерапеут, Удружење Хаира

11.30 – Репродуктивно здравље породице, предавач: Дубравка Малохоџић, извршни директор Асоцијације Жена плус. Гост предавања је Карло Борас, извршни директор Омладине Јазаса, који ће се осврнути на проблем дроге у школама. Присутнима ће бити подељени едукативни флајери о превенцији полно преносивих болести.

12.30 – Загризи здраво – предавач: Милка Раичевић, оснивач Удружења за превецију гојазности Сви на вагу. Предавање је намењено родитељима и деци првог разреда основне школе.

ПАУЗА

16.00 – Избалансирана исхрана младих, предавач: Марија Прчић, нутрициониста

16.30 – Здрава исхрана у свим животним добима, предавач: Милка Раичевић, нутрициониста

17.00 – Значај витамина и минерала у исхрани – Здравље на дар Солгар, предавач: мр пх Јелена Николић

17.30 – Мршавите уз Ајурведу, брзо, лако и здраво – предавач: Бранко Чичић, консултант Махариши АјурВеде

18.00 – Истине и заблуде о Баховим капима – предавач Весна Стојановић, Бахов практичар и хомеопата, Удружење Ессентиа Витае

18.30 – Изазови здравог кувања и како планирати дневни мени са конкретним идејама, предавач: Драгослав Јовановић, Парнад