СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА – СКАДАРЛИЈСКА РАЗГЛЕДНИЦА

Под покровитељством ГО Стари град, а у организацији Друштва „Скадарлија“, Туристичке организације Београда и Међународног туристичког савеза, у уторак 27. септембра на Светски дан туризма одржаће се прва о;Скадарлијска туристичка разгледница“, нова културно-туристичка манифестација главног града.

Програм почиње у 17 часова и траје до 21 час, испред Куће Ђуре Јакшића. Посетиоци ће бити послужени коктелима, најављена је забавна лутрија, као и посебне наградне игре.

Туристима ће бити омогућено бесплатно слање разгледница са штанда ПТТ-а, а хотелијери и власници ресторана, грађани и посетиоци су позвани да направе своје разгледнице, које ће туристи, такође, моћи да пошаљу.

– Општина Стари град прихавтила је да буде покровитељ ове манифестације и тако да свој допринос развоју туризма у нашем граду, а посебно на нашој општини, на којој се налазе све знамените институције које како страни тако и домаћи туристи посећују. Позвали смо ученике основних староградских школа да својим цртежима дају допринос овој манифестацији – рекао је Милан Церовац из ГО Стари град.

На манифестацији ће бити организован избор:

– Најстарије туристичке разгледнице,
– Најлепше написане туристичке разгледнице,
– Најмаштовитије туристичке разгледнице,
– Најлепше осликане туристичке разгледнице и
– Најбоље туристичке разгледнице

Сви програми су бесплатни

Циљ манифестације је, осим промовисања угоститељско-туристичке понуде Србије и Београда, покушај да се некадашња добра, стара навика слања разгледница обнови. Скадарлијска туристичка разгледница је и прилика да се што већи број грађана укључи у пројекат „Моја Скадарлија“, који има за циљ да се Скадарлија, срце града Београда, обнови, уреди и да јој се врати боемски дух.