СВЕТОСАВСКИ БАЗАР У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

Поводом школске славе Свети Сава, данас је у општини Стари град одржан традиционални Светосавски базар. У организацији Пријатеља деце Стари град и под покровитељством општине, на Светосавском базару учествовали су ученици од првог до четвртог разреда свих основних школа са Старог града, деца из Предшколске установе „Дечји дани“, као и деца са сметњама у развоју.

На такмичењу за најлепши штанд победила је школа „Краљ Петар Први“. Најзанимљивији ручно израђени експонати настали су у секцији за примењену уметност ове школе, али и на часовима ликовног и у боравку. У конкуренцији за најлепши експонат победила макета цркве, коју су поводом Светог Саве направила деца која као изборни предмет похађају часове веронауке.

Светосавски базар увеличан је и такмичењем за најоригиналнију маску. Прво место освојила је маска „бундева“ Невена Дуковског (II-1) из ОШ „Вук Караџић“. На другом месту нашла се Нађа Дулић (II-3) из ОШ „Дринка Павловић“ са фризуром и оделом „Пипи дуге чарапе“. Треће место освојила је маска „коњ“, коју су заједно осмислиле Елена Благојевић и Хелена Петровић, ученице четвртог разреда „Дринке Павловић“. Поред избора за најоригиналнију маску, на Светосавском базару одржан је и ликовни конкурс за избор најлепших цртежа на тему школске славе.

У паузи између неколико такмичења, у великој сали општине Стари град, Пан театар извео је представу за децу „У нашег цара коњски зубић“.