СВЕТОСАВСКЕ ПРОСЛАВЕ У ВРТИЋУ „МАЈСКИ ЦВЕТ“, ОШ „ДРАГАН КОВАЧЕВИЋ“И МШ “ВОЈИСЛАВ ВУЧКОВИЋ”

Школску славу Светог Саву, вртић „Мајски цвет“, Предшколске установе „Дечји дани“, прославио је отварањем изложбе „Естетски приказ уређења ходника и холова“ Креативне радионице , на челу са васпитачицом Радом Самарџијом. За велики празник малишани из вртића припремили су и програм о животу Светог Саве.

Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, честитала је празник и истакла да општина већ годинама улаже у уређење вртића и да је прошле године набављена опрема за 11 староградских вртића.

– Велико нам је задовољство да смо у могућности да нашој деци омогућимо да бораве у лепо опремљеним просторијама и да имају што боље услове за игру и дружење. Староградски вртићи су данас лепо место за децу а општина ће и даље наставити да улаже у њихово уређење – рекла је председница општине.

– Снежана Нешић, директорка Предшколске установе „дечји дани“ поздравила све госте и објаснила да су прелепе слике и инсталације на зидовима резултат рада њихове Креативне радионице у којој су учествовали васпитачи, медицинске сестре и деца. Била је ово и прилика да се директорка још једном захвали за велику помоћ општине Стари град око набавке ормара, дидактичке опреме, опреме за салу за физичко, за играчке и другу опрему коју су добили од општине Стари град прошле године.

– Општина Стари град већ годинама улаже знатна средства у уређење наших вртића и морам да кажем да ми заиста имамо среће што је на челу општине такав човек као што је Мирјана Божидаревић. Без помоћи општине наши вртићи не би изгледали овако како их данас видите.

Свети Сава у ОШ „Драган Ковачевић“

Школска слава Свети Сава свечано је прослављена и у Основној школи за заштиту вида „Драган Ковачевић“. У присуству многобројних званица, ученици ове школе припремили су богат културно-уметнички програм посвећен Светом Сави. Директорка школе Оливера Абадић посебно се захвалила општини Стари град и цркви Светог Марка, који су у претходној години успели да обезбеде новчана средства како би сви ученици сваки дан имали по један оброк у школи.

Књигу и захвалницу је у име општине Стари град примила заменица председника општине Ана Даниловић. Поклоне за допринос у обнови школе и помоћ ученицима добили су и Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију Београдског универзитета, предузеће „Ласта“, Ротари клуб Београд Метрополитан, Ротари клуб Београд, Савез за спорт и рекреацију града Београда, општинско одељење Црвеног крста, Друштво за бригу о старим лицима Стари град и многи други.

Музички програм у школи „Вучковић“

И у средњој музичкој школи „Др Војислав Вучковић“, одржана је светосавска прослава којој је поред осталих званица и присуствовала Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град.

Свештеник је на почетку исекао славски колач, а женски хор је отпевао Химну Светог Саве. Уследио је музички програм где су се после хора смењивали талентовани млади извођачи на флаути, гитари, клавиру, виолини, виолончелу, тромбону и хармоници.

Директорка школе Светлана Кукољ честитала је на крају свима славу, поздравивши председницу Божидаревић, истакавши да је Општина најзаслужнија за лепши изглед школе.