ЧИШЋЕЊЕ СНЕГА И ЛЕДА ОБАВЕЗА СВИХ

Спроводећи редовну контролу чишћења снега и леда на територији Општине, Kомунална инспекција Градске општине Стари град је на уклањању снега и леда ангажовала 53 омладинца преко Омладинске задруге.

„Предност имају улице првог приоритета али и места испред вртића, здравствених амбуланти и паркинг места за инвалиде. Такође, комунална инспекција ГО Стари град спровешће редовну контролу чишћења снега и леда на тротоарима, улицама, трговима, степеништу, подземним пролазима и аутобуским стајалиштима“, каже Милета Зарић, руководилац групе послова за комуналну инспекцију ГО Стари град и додаје да ће у зависности од временских прилика, омладинци и даље бити ангажовани.

Чишћење снега, по градској Одлуци обавеза је свих грађана, а казне за ове прекршаје износе 2.500 динара за физичка и 12.500 динара за правна лица. Комунална инспекција ће у наредном периоду, у оквиру својих надлежности, наставити редовну контролу чишћења снега и леда на територији општине Стари град. Такође, позивају се инвалиди, да уколико снег и лед није уклоњен испред њихових зграда да се јаве комуналној инспекцији на телефон 3227–104, како би екипе за чишћење биле послате.