ДЕЛЕГАЦИЈA ОПШТИНЕ ЕРЖЕБЕТ ВАРОШ ИЗ БУДИМПЕШТЕ

Пројекат је финансирала Европска унија

”Овај веб сајт не представља званичан став Европске комисије. Садржај ове интернет странице не представља под обавезно став Европске уније. Иницијатори ове интернет странице су потпуно одговорни за информације које се налазе на овој страници.”

За детаљније информације о свим програмима у Србији које финансира Европска унија, као и о путу Србије ка припајању Европској унији, позвани сте да посетите веб страну Европске агенције за реконструкцију http://www.ear.eu.int

ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ЕРЖЕБЕТ ВАРОШ ИЗ БУДИМПЕШТЕ

У посету Општини Стари град , у четвртак 09.03., стигли су гости из Мађарске, представници будимпештанске општине Ержебет варош: Габор Фаркаш, менаџер ИСО пројекта, Илона Гал и Јожеф Макаи, саветници у управи. Главни циљ посете је преношење искустава имплементације ISO стандарда у раду општинске управе.
На заједничком састанку који је данас тим поводом одржан у у централноградској општини, присуствовали су начелник општинсје управе и сви руководиоци одељења Старог града. Том приликом домаћин скупа Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град најпре је представила општину, да би поименце представила све присутне на челу са начелником општинске управе Дејаном Ковачевићем и његовим замеником Славком Перовићем. Прва дама Старог града говорила је о почецима примене ИСО стандарда, стручном усавршавању запослених, општинском сајту и листу….
Гости су истакли да им је веома драго што су дошли у посету Старом граду.
Према речима Илоне Гал, општина Ержебет варош је основана 1873. године и спада у једну од најстаријих самоуправа у Будимпешти . Веома је густо насељена и броји
58 000 становника на својој територији. У њеној управи налази се скоро 300 запослених.
Габор Фаркаш је између осталог рекао да је рад у општини толико регулисан законима да прелазак на на ИСО стандарде не представља тешкоћу а наредник неколико месеци ће бити најзначајнији. Јожеф Макаи ће пренети искуства везана за интерне и екстерне комуникације.
Боравак гостију из Будимпеште ће трајати до среде, до када ће посетити сва општинска одељења.