СТУДЕНТСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА 2014. У ДВОРАНСКОМ КРИКЕТУ НА “ГАЛЕТУ”

Студентско првенство Београда 2014. у дворанском крикету, у организацији Крикет савеза Београда и под покровитељством општине Стари Град, одржано је 20. децембра у спортској дворани СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић.

Победик првенства је тим Машинског факултета, који је у финалу савладао фаворизовану екипу Филозофског факултета.

Турнир је свечано отворио Петар Бојовић, члан Већа општине, а пехар је победничкој екипи уручио Радослав Новаковић, помоћник директора СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“;

Крикет тим Машинског факултета предводио је Сакиб Хасан, а међу најбољим појединцима био је Алекса Ђоровић. Тим Филозофског факултета, и поред искусних играча Џејмса Лихмана, Винтли Бартона, Бошка Дидановића и Хариса Дајча, није успео да задржи прошлогодишњу титулу.

Представници Крикет савеза Београда и КК Стари град изразили су захвалност општини Стари град и спортскоом центру „Милан Гале Мушкатировић“ на великој подршци у организацији Студентског првенства Београда 2014.

Да подсетимо дворански крикет је најкраћа форма крикета која се игра са пет или шест играча у тиму, ван сезоне, а утакмица траје између 45. и 60. минута у пет до 10 овера.

ПОСТИГНУТИ РЕЗУЛТАТИ:

Филозофски факултет – ЕТФ: 78:57

Машински факултет – ЕТФ: 59:58

Финале: Машински факултет – Филозофски факултет: 86:59