ПРВА ОПШТИНА У СРБИЈИ И БЕОГРАДУ ПО БРОЈУ ВАКЦИНИСАНИХ ГРАЂАНА. ВИШЕ ОД 70% ВАКЦИНИСАНОГ СТАНОВНИШТВА НА ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

 

Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић, гостовао је данас у јутарњем програму „Београде добро јутро“ на телевизији Студио Б и том приликом захвалио се суграђанима који су показали одговорност и исказали спремност да се вакцинишу.

Градска општина Стари град, према последњој евиденцији, прва је општина у Србији по броју вакцинисаних – преко 70% становништва старијих од 19 година је вакцинисано и чак више од 90% становништва старијих од 65 година.

„Верујемо да је имунизација једини начин да се вратимо нормалном животу и управо због тога, као локална самоуправа, чинимо све како бисмо подстакли наше грађане да се вакцинишу“ истакао је председник општине и навео да је важно да сви заједно останемо одговорни и бринемо једни о другима.

Први човек Општине најавио је отварање трећег по реду дечијег игралишта у Панчићевој улици, које је изграђено на иницијативу грађана са територије ГО Стари град. Најављен је и почетак изградње Линијског парка, који ће у будућности унапредити живот грађана са Старог града и улепшати целокупан изглед наше престонице.

Пројекат на који је локална самоуправа посебно поносна везује се за уређење стамбених зграда за који је Општина определила последњим ребалансом још додатних 20 милиона динара, дакле укупно 60 милиона динара за ову намену. На конкурс који је организован пријавило се преко 850 стамбених заједница, а буџет ће бити искоришћен за промену улазних врата, кречење улаза, замену поштанских сандучића и против пожарних апарата, реконструкцију кровова, уградњу видео надзора, лед расвете и сличних радова које унапређују квалитет становања.