НОВАК ЂОКОВИЋ ФОНДАЦИЈА ПОКЛОНИЛА СТАРОГРАДСКИМ МАЛИШАНИМА САВРЕМЕНО ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ

,,Новак Ђоковић“ Фондација комплетно је реновирала двориште дечјег вртића „Дамбо“ Предшколске установе „Дечји дани“. Двориште је опремљено најсaвременијим мобилијаром, реквизитима и справама у складу са прописаним стандардима безбедности.

Тим поводом, вртић „Дамбо“, су посетили Јелена Ђоковић, глобални директор и кооснивач,,Новак Ђоковић“ Фондације и Маја Кремић национални директор Фондације са сарадницима.

У реновираном дворишту дочекали су их домаћини са Старог града – председник општине Радослав Марјановић, градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак и директорка ПУ „Дечји дани“ Сања Лазић.

,,Искористио бих ову прилику да се захвалим Фондацији „Новак Ђоковић“ и Јелени Ђоковић на послу који су урадили за ову предшколску установу. Потребно нам је да друштвено одговорне компаније и фондације се укључе и да сви заједно покренемо и наставимо тај инвестициони талас обнове образовних институција. Они заиста јесу то препознали и већ дуги низ година улажу у образовне институције“, навео је Славко Гак и додао да ће у наредних годину Град Београд у потпуности реконструисати овај објекат.

„Ја сам ишла у овај вртић као мала. Имала сам велико задовољство и част да баш нас позову и кажу да имају проблем, да им треба помоћ и да вртић заслужује пажњу. Ја сада са 30 година више долазим у двориште за које сам мислила да је много веће, а уствари сам га ја у младим годинама доживљавала као велико царство. Направили смо царство за децу, један подводни свет где они пливају, истражују и уче. Осликали смо, обојили у боје детињства да их инспиришемо да они те боје цртају и преносе у наше животе јер су они наследници којима се ми радујемо и ишчекујемо“, изјавила је Јелена Ђоковић

„Велико ми је задовољство што је данас вртић Дамбо, захваљујући фондацији Новак Ђоковић, добио најмодерније игралиште за децу које је осмишљено тако да подстиче њихов развој и учење.

Ми се као општина трудимо да обезбедимо нашој деци што више простора за игру и едукацију. У последњих годину дана Стари град је богати за још три нова дечја игралишта- у ул. Деспота Ђурђа, Дубровачкој и Панчићевој улици. И у будућности ћемо се трудити још више да пратимо светске трендове у овој области, јер као што и слоган фондације каже ми Верујемо заједно у њихове снове“, истакао је председник Марјановић.

„Изузетно ми је задовољство и част што су представници Фондације „Новак Ђоковић“данас овде са нама. Поносни што смо то смо и ми једна од установа у Србији која добила ову, за нас изузетно значајну, донацију. Захваљујући вама староградски малишани из „Дамба“, њих 178, од јаслица до предшколаца, добили су на дар игралиште по свим европским стандардима. Још смо више поносни што је данас са нама и Јелена Ђоковић, која је, као девојчица, похађала овај вртић“, навела је директорка ПУ „Дечји дани“ Сања Лазић и овим поводом уручила је Јелени Ђоковић захвалницу, коју су специјално за ову прилику креирали малишани вртића „Дамбо“.

Догајају су, као специјални гости, присуствовали и  студенти Факултета примењених уметности, предвођени професорком Јаном Орошић, осмислили и осликали мурал који ће красити дворишни зид овог обданишта.