СТАРИ ГРАД НА САЈМУ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ И САЈМУ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

У Хали I Београдској сајма, данас је отворен Сајам локалних самоуправа и Међународни сајам предузетништва „Бизнис база”. На овогодишњој манифестацији присутно је више од 100 општина и градова Србијe и Републике Српске, међу којима је и Градска општина Стари град која је представила своје програме. Ову манифестацију званично је отворила министарка регионалнoг развоја и локалне самоуправе Верица Калановић, а отварању je, између осталих, присуствовао градоначелник Београда Драган Ђилас, а испред ГО Стари град- председник Дејан Ковачевић, чланови Већа и помоћници председника ГО.

– Градска општина Стари град презентује на сајму програме и пројекте који помажу и чине живот лакшим и квалитетнијим за све наше житеље, као што су пројекти „Заједно за вашу фасаду“, „Заједно за вашу зграду“, пројекат персоналних асистената и геронтодомаћица што осликава Стари град као модел социјално одговорне општине – рекао је Лазар Лешњак, члан Већа на штанду Градске општине Стари град.

Коста Андрић, члан Већа, посебно је назначио пројекте „Трећаци Online“, „И кесу у шетњу“, акције Волонтерског сервиса, акције Канцеларије за младе, програме општинске Установе културе Пароброд, итд.

Овај Сајам траје до 1. децембра и на њему су заједнички представљени Београд и Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе. Град Београд је, као и претходне три године, помогао неразвијеним општинама тако што је обезбедио средства за њихово представљање.

Градоначелник Драган Ђилас је истакао да ће Град наставити да се развија, али ће и учинити све да допринесе развоју остатка Србије. Београд ће се сада више бавити економијом али ће се и трудити да омогући социјалну компоненту која је данас врло важна и пре свега настојати да буде што интерeсантнији за инвеститоре, развијајући своја предузећа.