STARI GRAD NA SAJMU LOKALNE SAMOUPRAVE I SAJMU PREDUZETNIŠTVA

U Hali I Beogradskoj sajma, danas je otvoren Sajam lokalnih samouprava i Međunarodni sajam preduzetništva „Biznis baza”. Na ovogodišnjoj manifestaciji prisutno je više od 100 opština i gradova Srbije i Republike Srpske, među kojima je i Gradska opština Stari grad koja je predstavila svoje programe. Ovu manifestaciju zvanično je otvorila ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović, a otvaranju je, između ostalih, prisustvovao gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, a ispred GO Stari grad- predsednik Dejan Kovačević, članovi Veća i pomoćnici predsednika GO.

– Gradska opština Stari grad prezentuje na sajmu programe i projekte koji pomažu i čine život lakšim i kvalitetnijim za sve naše žitelje, kao što su projekti „Zajedno za vašu fasadu“, „Zajedno za vašu zgradu“, projekat personalnih asistenata i gerontodomaćica što oslikava Stari grad kao model socijalno odgovorne opštine – rekao je Lazar Lešnjak, član Veća na štandu Gradske opštine Stari grad.

Kosta Andrić, član Veća, posebno je naznačio projekte „Trećaci Online“, „I kesu u šetnju“, akcije Volonterskog servisa, akcije Kancelarije za mlade, programe opštinske Ustanove kulture Parobrod, itd.

Ovaj Sajam traje do 1. decembra i na njemu su zajednički predstavljeni Beograd i Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave. Grad Beograd je, kao i prethodne tri godine, pomogao nerazvijenim opštinama tako što je obezbedio sredstva za njihovo predstavljanje.

Gradonačelnik Dragan Đilas je istakao da će Grad nastaviti da se razvija, ali će i učiniti sve da doprinese razvoju ostatka Srbije. Beograd će se sada više baviti ekonomijom ali će se i truditi da omogući socijalnu komponentu koja je danas vrlo važna i pre svega nastojati da bude što interesantniji za investitore, razvijajući svoja preduzeća.