КАРНЕВАЛ БРОДОВА

Под покровитељством града Београда, а у организацији Туристичке организације Београда, 29. августа је од Бранковог моста до Ушћа одржан Карневал бродова под слоганом „Зато што волим Саву и Дунав – чисто и бистро”. За најбоље украшен брод овог, шестог по реду, карневала проглашен је брод „МиниМи”, најбољу карневалску групу – група „Амадеус”, а најбољу маску „Клеопатрин плес”. На карневалу је учествовало око четрдесетак бродова са више од 700 чланова посаде, а на овој манифестацији представила се и Градска општина Стари град.

– Идеја је да се Београд афирмише и представи као град на две реке, да се допринесе развоју наутичког туризма, обогати програм дешавања у нашем граду и укаже на значај еколошког приступа животној средини наших река. Карневал је и прилика да се Београђани на крају лета добро забаве – рекла је Јасна Димитријевић, директорка Туристичке организације Београда.

Смотри чамаца и бродова претходила је ревија београдских једриличарских, веслачких и кајакашких рафтинг клубова. Истовремено је на новобеоградској обали Саве, у организацији клуба „Маслачак”, одржан дечји карневал. Посетиоцима су се представиле карневалске групе из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Македоније, Хрватске и Словеније.