ШКОЛА ЗА БУДУЋЕ КОШАРКАШКЕ ШАМПИОНКЕ

У ОШ „Михајло Петровић Алас”, у присуству другара, наставника и родитеља, сто девојчица је добило признање за шестомесечно похађање бесплатних часова кошарке, које им је 8. јуна уручила Марина Маљковић, селекторка наших златних кошаркашица.

Иницијатива је потекла од Покрета за женску кошарку, а школа за будуће шампионке одржана је под покровитељством наше општине.

У знак захвалности Марина Маљковић је председнику општине Стари град Марку Бастаћу, који је присуствовао свечаности, доделила плакету за подршку и развој спорта.

– Изражавам велику захвалност општини Стари град, основним школама „Михаило Петровић Алас“ и „Краљ Петар Први”, општини Врачар, као и спортским центрима „Врачар”, и „Визура спорт”, који су препознали и помогли нам у спровођењу наше идеје. Надам се да ће се сарадња наставити и од септембра, када крене нова школска година –рекла је Марина и додала да је много рада, труда, енергије и одрицања било потребно да би се стигло до циља – да наше кошаркашице постану шампионке Европе.

– Нисам желела да то буде један бљесак, већ да наставимо да радимо. Да кроз Покрет уводимо девојчице у свет кошарке, да заволе овај спорт и да свака генерација има неку нову Милицу, Ану, Соњу, Јелену… – истакла је идејни творац Покрета за женску кошарку.
Током пет месеци одржано је 98 тренинга. Преко 100 девојчица прошло је кроз програм, а њих осамдесетак редовно тренира .

Марина Маљковић и наше најбоље кошаркашице сваки боравак у Београду користе да посећује тренинге и друже се са девојчицама, будућим кошаркашким шампионкама.