ПРОГРАМ УНАПРЕЂЕЊА БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ ЗА ОСНОВЦЕ

Општина Стари град, у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај Града Београда организује прилагођене обуке о безбедности у саобраћају за све староградске ђаке нижих разреда основне школе. У Основној школи „Вук Караџић“ ученицима трећег разреда подељени су флуоресцентни прслуци и светлећи привесци за кључеве, а пуштен је и филм о безбедности и правилима понашања деце у саобраћају.

– У периоду када би требало да постану самостални пешаци, деца су најугроженији учесници у саобраћају. Најбољи начин да их заштитимо је да их на време научимо да поштују правила о безбедности, јер је рано упознавање са основним правилима понашања свих учесника у саобраћају подстицај да сами воде рачуна о својој сигурности на улици – рекао је члан Већа општине Стари град Лазар Лешњак на едукативној радионици у Основној школи „Вук Караџић“.

Практични део програма о безбедности деце у саобраћају општина Стари град је реализовала у свим основним школама на својој територији. У школским двориштима деца су имала прилике да виде и аутентични полигон, на којима су могли да вежбају и разреше све недоумице у вези са понашањем у саобраћају, од кретања у урбаним срединама до правилног поступања приликом првих вожњи градским превозом.