ЧЕТВРТА ДОРЋОЛИЈАДА СПОРТА, ЗДРАВЉА, КУЛТУРЕ ТРЕЋЕГ ДОБА

На стадиону Фудбалског клуба „Дорћол“, 11. јуна одржана је Четврта Дорћолијада спорта, здравља и културе трећег доба, уз подршку Градске општине Стари град и под покровитељством Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину и других. Ово једнодневно спортско рекреативно такмичење окупило преко 250 учесника трећег доба и преко 50 младих, из Београда, Србије и Републике Српске.

Манифестацију је свечано отворио председник Градске општине Стари Град Марко Бастаћ, који је, између осталог, нагласио:

– Својевремено сам споменуо да бих волео да своје пензионерске дане проводим у свим овим активностима које данас спроводи “Дорћолијада” водећи рачуна о пензионерима и најмлађима. Желим да знате да ћемо општина и ја лично, увек бити уз вас – рекао је Бастаћ.

Бројне посетиоце, госте и пријатеље поздравили су и аутор пројекта председник Организационог одбора проф. Душан Максимовић, представник Секретаријата за спорт и омладину Влада Пајић, као и представница Савеза пензионера Републике Србије Вања Мискин.

У спортско рекреативном делу, под мотом „у здравом телу – здрав дух“, реализоване су спортске дисциплине које су прилагођене трећем добу: пикадо, фудбал – пенали на мале голове без голмана, кошарка – слободно бацање лопте у кош, боћање и шах.

Као допунски садржаји, одржани су Јавни час фитнес вежби у природи за треће доба и најмлађе и Међугенерацијски сусрет у Дечјем маратону на 20.000 милиметара, под називом „Баке и деке уз бате и секе“, као и једнодневна сликарска колонија уз учешће – пет талентованих ученика, пет студената ликовних академија и пет житеља трећег доба.

Најбољим такмичарима уручене су златне, сребрне и бронзане медаље, а победничким екипама у свим спортским дисциплинама пехари „Четврте Дорћолијаде спорта, здравља и културе трећег доба“, манифестације која је на Дорћолу већ постала традиционалана.

Све детљније информације о резултатима, као и осталим активностима, могу се погледати на веб сајту www.dorcolijada.com