СГ ВИКЕНД ВОДИЧ

➽ Петак, 17. март

Изложба „Википедија” о глумцу Драгану Гаги Николићу у УК „Пароброд” траје до суботе, 18. марта. Уз изложбу, од 19 часова биће приказан филм „Бановић Страхиња”. У 22 сата биће отворена изложба „Белграде цаллинг”, у организацији Фотографског клуба Београд.

У кући Ђуре Јакшића у Скадарлији у 19 часова почиње концерт Хедвига Свимбергеа, белгијског кларинетисте и композитора из Брижа.

➽ Субота, 18. март

Последњи дан изложбе о Гаги Николићу и пројекција филма „Нека друга жена” почиње у 19 часова. Такође, у УК „Пароброд” заказана је бесплатна презентација нове алтернативне терапије и система исцељења „Емотионал Гатес Тхерапy” оснивача и предавача Лионела Гуња. Радионице се одржавају 18. и 19. марта, са почетком у 9.30, у организацији Културифик-а. Број места је ограничен.

Бесплатно разгледање Београда трамвајем, популарна тура уз пратњу водича „Трамвај звани Београд“, стартује са окретнице код Зоо-врта (Тадеуша Кошћушког), а трамвај се креће од Калемегдана, преко пристаништа, Карађорђевом поред Железничке станице, Немањином, Ресавском, Булеваром краља Александра до Вуковог споменика, Краљице Марије, Џорџа Вашингтона, Цара Душана до Бека. Вожња траје 60 минута, а број места је ограничен на 25, па се сви заинтересовани унапред морају пријавити у инфо-центру Туристичке организације Београда, Кнез Михаилова 5.

У свечаној сали општине Стари град одржавају се концерти ученика две староградске музичке школе. Јавни час ученика МШ „Др Војислав Вучковић” почиње у 18 часова, а наступ ученика из МШ „Мокрањац” заказан је за 19.30 сати. Улаз је слободан за све Старограђане.

➽ Недеља, 19. март

У УК „Пароброд” настављају се радионице нове алтернативне терапије и система исцељења „Емотионал Гатес Тхерапy” оснивача и предавача Лионела Гуња, са почетком у 9.30 сати.

Традиционално на Коларцу преподневни недељни концерти су бесплатни. Овог пута, са почетком у 11 часова, наступају таленти Школе за музичке таленте из Ћуприје. У галерији Коларца у току је изложба слика Милана Краља, која траје до 2. априла.