ПУНОЛЕТСТВО ОПШТИНСКЕ АКЦИЈЕ „БЕБАМА НА ДАР“

Градска општина Стари град прославила је данас 18 година успешног одржавања акције „Бебама на дар”. Ове године, поред стаднардне поклон-честитке од 10.000 динара, акцију даривања улепшала је и Ивана Тодоровић – беба која је далеке 1999. године прва добила поклон-честитку од општине.

На самом почетку, председник општине Стари град, Марко Бастаћ поздравио је Ивану Тодоровић и том приликом се захвалио на прилици да упозна представницу прве генерације беба којима је општина пожелела добродошлицу на свет.

– Често услед тешког времена у ком живимо заборављамо на праве вредности. Свако новорођенче и свако дете је вредност Старог града. Драго ми је да акција „Бебама на дар“ опстала све ове године и улази у своје пунолетство – рекао је први човек општине и истакао да се од програма намењених најмлађим Старограђанима неће одустајати, без обзира на финансијске потешкоће које општина има.

Осим што је изразио захвалност на Иванином присуству, Марко Бастаћ је истакао да му је част да је општина угостила “вундеркинда” као што је она.

Ивана Тодоровић је данас средњошколка завршне године Савремене гимназије на Неимару, у којој се комплетна настава одвија на енглеском језику. Жеља јој је да упише неки од престижних универзитета у иностранству, Стенфорд или Харвард. Каже да је позив из општине пријатно изненадио и наглашава да је диван осећај бити данас у општини.

– Осећам се поносно што живим на Старом граду и што сам поново, после осамнаест година овде – рекла је Ивана, захвалила се на поклону и пажњи, те поручила маленим Старограђанима да слушају своје родитеље, јер су им они највећа подршка у животу. Када упише неки од иностраних универзитета, Ивани ће највише недостајати крај у ком живи, а то је Дунавски кеј, јер обожава шетње уз реку и дух Доњег Дорћола.

Успешност ове акције похвалили су и они до чијег нам је мишљења највише стало.

– Била сам заиста, изузетно и пријатно изненађена кад сам добила позив. Нисам имала појма да ћемо добити поклон честитке и баш сам се обрадовала дивној пажњи наше општине. То је његов поклон – рекла нам је мама Наташа Јовановић (39) показујући на петомесечног Ефраима који је весело махао ручицама у наручју тетке Беламире, док је његов дека Момир Јовановић, пожелео да се акција и у будуће настави.

Породица Јовановић је у „пуном саставу” прошетала са Дороћола, из Солунске улице до општине. Малени Петар у наручју мама Наташе, а сестре Тијана (4) и Данијела (6) држећи за руке тату Дарка.

– За Петра ћемо сигурно купити пелене и још неопходних ствари. Имамо троје деце, па се сналазимо. Млађа Тијана наслеђује ствари од Данијеле, а за Петра морамо све поново да купујемо, па ће новац од општине добро доћи – каже мама Наташа и уз речи захвалности додаје да је други пут овим поводом у општини, јер је поклон честитку пре три године добила и Тијана.

Општина Стари град је данас наградила 170 породица које су током претходне године добиле принову, а како је то само половина од укупног броја беба рођених 2016.

Ускоро се очекује још једно окупљање најмлађих Старограђана. Градска општина на основу списка који доставља патронажна служба Дома здравља Стари град шаље позиве родитељима, а они који нису били у прилици да присуствују свечаној додели честитки, свој поклон могу преузети сваког радног дана од 13 до 15 часова у канцеларији 38 на другом спрату општинске зграде у Македонској 42.