САВЕТ ЗА ЕКОЛОГИЈУ ОБЕЛЕЖИО ДАН ДУНАВА

Градска општина Стари град, Савет за екологију Градске општине Стари град, Туристичка организација Београда и Јавно водопривредно предузеће „ Београд воде“, поводом обележавањa 29. јуна – Међународног дана Дунава организовали су промотивну вожњу бродом „ Београд 25“ који власништво СРПЦ „ Милан Гале Мушкатировић“.

У уме ЈП СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић, присутне је поздравио директор маркетинга ЈП СРПЦ „МГМ“ Чедомир Шошкић рекавши да је у сарадњи са Туристичком организацијом Београда од ове године брод „Београд 25“ уврштен у туристичку понуду Београда. „ Брод ће возити све заинтересоване Београђане и туристе на релацији Дорћол (испред СРПЦ „МГМ“ – Ада Међица – Дорћол“. Од ове године брод полази сваког радног дана у два термина, у 18.30 и у 20.20 часова. Цена карте за децу износи 150 а за одрасле 300 динара. Шошкић је најавио и то да ће брод од 8 ујутру бити доступан и за различите програме: ђачке екскурзије, рођендане, излете.

Ана Даниловић, заменица председнице Општине, захвалила се присутнима на доласку рекавши између осталог да „ данашњим обиласком Београда са река желемо да укажемо на акције које предузима савет за екологију ГО Стари град током читаве године. Ове године по први пут обележавамо Дан Дунава али с обзиром да наш град лежи на две реке убудуће ћемо што више развијати еколошку свест код суграђана и позивати их да сиђу на реке.“

Саветник директора Јавно водопривредног предузећа „ Београд воде“ Иван Карић, рекао је да ово предузеће тек ове године основано и да ће преузети надлежности оних комуналних предузећа која су се до сада бринула о водама и приобаљу.“ Ово је прва акција у којој учествују „ Београд воде“ али се надам да ће их у будућности бити све више. Прва надлежност овог предузећа јесте одбрана Београда од поплава, али ћемо од ЈКП „ Зеленило – Београд “ преузети и уређење приобаља и свих осталих вода“, рекао је Карић и додао да се се предузеће старати о близу 70 километара река Дунава и 60 километара Саве.