ОТВОРЕН ИНТЕРНЕТ ПАРК „ПРОЛЕЋЕ” НА ТОПЛИЧИНОМ ВЕНЦУ

Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град и Мирослав Чучковић, члан Градског већа отворили су данас интернет парк „Пролеће” на Топличином венцу. Отварању су присуствовали овогодишњи ђаци генерације средњих школа и гимназија, који су од општине Стари град добили лаптоп рачунаре. Пројекат увођења двогодишњег бесплатног интернета у паркове град Београд реализује у сарадњи са компанијом „Теленор”.
Председница Мирјана Божидаревић, је изразила захвалност компанији Теленор и задовољство што је на територији Општине Стари град отворен интернет парк. “Са нама су данас и ђаци генерације који су од Општине добили лаптопове на поклон. Добро је што се у окружењу овог парка налази велики број институција, хотела и факултета, тако да ће бити много корисника интернет услуга. Надам се да ће и на другим локацијама наше општине бити омогућено коришћење интернета што ће сигурно сврстати Београд у ред европских градова који нуде такве могуђности и унапредити туристичку понуду града.”

Мирослав Чучковић, члан Градског већа је нагласио да је испуњено оно што обећано у најкраћем могућем року. “Посебно је важно што интернет парк код Вуковог споменика, који постоји већ месец дана, није уништен. То доказује да су Београђани достигли висок ниво еманципације и жеље да имају најсавременију ИТ опрему, као и остале метрополе у Европи. Намера нам је да овакве видове мреже и даље ширимо по Београду, укључујући и рубне општине, да бисмо на туристичку мапу Европе ушли као метропола у којој је доступна свака интернет комуникација –додао је Чучковић.

Данас је пуштен у рад и бесплатан интернет у Скејт парку на Ушћу. Пројекат је започет прошле године увођењем овакве интернет услуге у Студентском парку. Током ове године отворени су интернет паркови у Нишу, Новом Саду и Крагујевцу, а иста услуга биће доступна и у Суботици и Краљеву.