ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ – ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

На данашњој, другој по реду Скупштини Градске општине Стари град, формирани су нови органи извршне власти. За председника Градске општине Стари град већином гласова је изабран Радослав Марјановић, одборник са листе Александар Вучић – За нашу децу, док ће функцију заменика председника у наредне четири године обављати Александар Тодоровић са листе Ивица Дачић – „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“.

Председник ГО Стари град Радослав Марјановић истакао је да ће у будућем раду општине грађани бити на првом месту, да ће се улагати у школе, обданишта, уређење града, као и да ће се водити бртига о најстаријим суграђанима кроз различите бесплатне програме.

„Тим који ћу водити у наредне четири године бавиће се, пре свега, бригом о грађанима, а општина неће бити полигон за дневну политику. Велику пажњу ћемо посветити комуналним проблемима, уређењу зграда и фасада, као и чистоћи наше општине. У сарадњи са Градом решаваћемо проблем паркирања на Старом граду и учествоваћемо у изградњи четири подземне гараже за које већ постоје пројекти. Као један о важних инфраструктурних пројеката биће и изградња линијског парка на месту где се налази стара пруга на Дорћолу која више није у функцији. Приоритет је и унапређење рада Управе Градске општине, а један од првих корака биће увођење електронске управе, што ће омогућити и активно учешће грађана у свим сегментима нашег заједничког рада“, истакао је председник општине Радослав Марјановић.

На седници Скупштине општине, на предлог председника општине Радослава Марјановића, изабрани су и чланови Већа ГО Стари град: Недељко Јовановић и Андреја Кесић из реда грађана, и Бранислав Зец, Никола Благојевић и Бојан Калаба из реда одборника.